"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; “Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.” diyecektir. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir." İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!"

11 Haziran 2010 Cuma

Türkiye'nin Üçte Biri Maden İçin Tahsis Edildi

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Maden Yasasının görüşüldüğü önceki gün Mecliste yaptığı basın toplantısında AKP’nin maden politikasıyla Türkiye’nin üçte birinin yandaş ve yabancı madencilere tahsis edildiğini öne sürdü.

Kulkuloğlu, AKP’nin dört yılda 43 bin 500 maden ruhsatı verdiğini söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP’yi yandaşlarına ve yabancılara maden sahalarını açmakla suçlayarak,

“Türkiye’nin izdüşümü 780.917 km2 olan yüzölçümün 282.898 km2 yani 3’de 1’i bu yolla tahsis edilmiştir. 350 maden şirketi bulunan yabancılara ise yaklaşık 30.000 km2 verilmiştir. Türkiye’nin 1/7’sindeki yeraltı zenginliklerimiz, yabancıların ticari kullanıma tahsis edilmiş durumundadır” dedi.

1923-2004 ARASI 1500, AKP DÖNEMİNDE 43 BİN 500 RUHSAT VERİLDİ!
AKP’nin 26 Mayıs 2004’te çıkardığı kanunla madenlerin talan edilmesine yol açtığını savunan Kulkuloğlu, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusuyla 2009 yılında kanunun yürürlüğünün durdurulduğunu hatırlatan Kulkuloğlu,

“AKP’nin yaptığı düzenlemeyi fırsat bilerek başta yabancılar ve yabancılara ortaklıklar oluşturan yandaşları olmak üzere yandaş, kârdaş, yoldaş, sırdaş tüm taraf ve etrafı madencilik sahasına girmiştir. AKP, kendine hizmet edenlere ve kendi ile beraber hareket edenlere zenginlik ve refah kapısı olarak, yeni kanuni düzenlemeyi kullanmıştır.

1923-2004 yılları arası verilmiş ve yaşayan yaklaşık 1500 ruhsat varken, Mayıs 2004’te kanun çıkıp yürürlüğe girer girmez, çoğunluğu yandaşlarına olmak üzere 43 bin 500 ruhsatı 4 yıla sığdırmıştır” iddiasında bulundu.

İSTANBUL’UN YÜZDE 54’Ü TAHSİS EDİLMİŞ!
Kulkuloğlu, Türkiye haritası üzerinden göstererek anlattığı iddialarını şu sözlerle sürdürdü:

“Türkiye’nin izdüşümü 780.917 km2 olan yüzölçümün 282.898 km2 yani 3’de 1’i bu yolla tahsis edilmiştir.

Bu yolla Ankara’nın yüzde 38’i, İstanbul’un yüzde 54’ü, İzmir’in yüzde 41’i, Aydın’ın yüzde 59’u, Balıkesir’in yüzde 66’sı, Bilecik’in yüzde 64’ü, Burdur’un yüzde 62’si, Bursa’nın yüzde 42’si, Çanakkale’nin yüzde 57’si, Erzincan’ın yüzde 55’i, Eskişehir’in yüzde 52’si, Kayseri’nin yüzde 45’i, Kütahya’nın yüzde 81’i, Sivas’ın yüzde 54’ü, Yalova’nın yüzde 55’i kapatılmıştır.

20 ilde yüzde 50’den fazla, 17 ilde yüzde 40-50 arası alan kapatılmıştır. Aynı gün içerisinde yan yana koordinatlarla ruhsatlar verilerek ve bu yolla kanuni sınırların dışına çıkılarak, adeta yandaşlarına özel havzalar yaratılmış, yabancılara havzalar kapatılmıştır.”

Kulkuloğlu’nun basın açıklaması videosunu izlemek için tıklayın:
http://video.cnnturk.com/2010/haber/6/9/ak-parti-yandaslarina-madenleri-dagitti

0 yorum:

Yorum Gönder