"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; “Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.” diyecektir. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir." İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!"

23 Mayıs 2010 Pazar

2 Tespit, 3 Adam



CHP'de genel başkanlık sorunu ortadan kalktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gözler, kulaklar 80 kişilik Parti Meclisi seçimiyle ilgili. Ankara'nın hemen her köşesinde Parti Meclisi'ne kimlerin girebileceği konuşuluyor. Herkes lobi yapıyor. Kılıçdaroğlu bu konuda hiçbir ipucu vermiyor. Evet, herkes yenileneceği iddia edilen CHP'nin Parti Meclisi'ne kimlerin gireceğini merak ediyor. Herkes bazı isimler üzerinde duruyor. Bunlardan ikisi CHP'yi karıştıracak gibi görünüyor.

Her iki isim de diplomat: Uğur Ziyal ve Nabi Şensoy
Diyeceksiniz ki "Her ikisi de Dışişlerinin yetişmiş en iyi diplomatları, neden CHP'yi karıştırsın?" Her iki diplomatı birleştiren en önemli özellik; her ikisinin de Washington nezdinde en güvenilir Türk diplomatları olması. Ziyal ve Şensoy'un nelerde görev yaptığı ve bu güvenirliği nasıl sağladıkları konusuna girmeyeceğiz. Odatv'nin nitelikli okurları bunu bilmektedir diye düşünüyoruz. Şimdi gelelim bu iki diplomatın CHP'yi nasıl karıştıracağı meselesine... Bunun iki nedeni var. Birincisi; CHP'nin yeni genel başkanı ve yönetimiyle nasıl bir dış politika takip edeceği konusudur. Washington nezdinde en güvenilir iki diplomatı CHP'ye transfer ederek mi, anti-emperyalist, bağımsızlıkçı bir siyaset takip edeceklerdir? İkincisi; Baykal'a kaset komplosunu düzenleyenlerle Ergenekon, Kafes, Balyoz "operasyonlarını" yapanların aynı olduğunun tartışıldığı bir havada bu iki diplomatın CHP'ye getirilmesini nasıl değerlendirmek gerekiyor? Uzatmayalım. Odatv.com sadece kulislerdeki haberleri okuyucularına aktarıyor. Bu arada... Her iki diplomatın, CHP'ye üye olmadıkları için PM'ye aday olamayacağı biliniyor. Mesele bu değildir. Bürokratik işlemler halledilir. Önemli olan bu iki ismin telaffuz edilmesidir. "Birileri" CHP'ye el atmıştır. Onur Öymen’in tasfiye edilip yerine Ziyal ve Şensoy’un getirilmek istenmesi manidardır. CHP'lilerin bu oyuna gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek...



CHP’de kurultay öncesi kulislerde konuşulan bilgiler; çok tartışılacağa benziyor. Buna göre; Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle CHP’ye katılacağı dillendirilen isimlerden biri çok ilginç. O isim, Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu. Peki, kimdir Sezgin Tanrıkulu?

Sezgin Tanrıkulu, Ergenekon davasını “demokrasi mücadelesi” ve “çetelerle mücadele” olarak gören bir isim. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir'in de avukatlığını yapan Tanrıkulu’nun en önemli özelliği ise; Taraf gazetesine olan yakınlığı. Taraf’ta yazıları da yayınlanan Sezgin Tanrıkulu, gazeteden Neşe Düzel’in de sık sık röportaj yaptığı bir isim.

Şimdi CHP’de kurultay sonrası, Sezgin Tanrıkulu’nu partinin Diyarbakır İl Başkanlığı’na getirme planları yapılıyor. Uğur Ziyal ve Nabi Şensoy isimlerinden sonra Sezgin Tanrıkulu’nun da CHP’ye geçeceği iddiaları, “CHP İkinci Cumhuriyet’e yelken mi açıyor” sorusunu akıllara getiriyor.

Odatv.com

0 yorum:

Yorum Gönder